Державне управління справами

Міжнародний дитячий центр «Артек» розпочав І зміну 2018 року – «Нащадки героїв»

Міжнародний дитячий центр «Артек» уже розпочав свою активну діяльність, адже в планах – оздоровити у 2018 році понад 11 тисяч дітей з усієї України. В «Артеку» діти матимуть змогу відвідати 13 тематичних змін національно-патріотичного спрямування, насичених цікавими пізнавально-розважальними програмами. Чотири зміни є традиційними: Фестиваль нової освіти і науки «Академмістечко Артек», Міжнародний дитячий фестиваль «Змінимо світ на краще!», Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості «Наша земля – Україна» та Зміна олімпійської слави Артека «Вперед, до Олімпу».

У 2018 році артеківці зможуть познайомитися з робототехнікою, дізнатися, як же працює цей механізм, а також спробувати запрограмувати справжнього робота. В Інноваційному освітньому центрі діти будуть навчатися в планшетному та комп’ютерному класах, братимуть участь вінтегрованих спецкурсах, попрацюють у хімічній та біологічній лабораторіях. У Культурно-мистецькому центрі дітям допоможуть розкрити та вдосконалити свої творчі здібності в різних мистецьких студіях. Новинкою стане інтегрована студія «Театр слова». 

До «Артека», що 21 лютого 2018 року відчинив свої двері для юних патріотів України, яких гордо зватимуть артеківцями, приїхало понад 700 дітей з усіх регіонів країни. Вони підпишуть Універсал єдності, проведуть незабутні дні, які назавжди закарбуються в дитячій пам’яті, на тематичній зміні «Нащадки героїв». Зміна триватиме з 21 лютого по 13 березня 2018 року.

Мета зміни – формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості на прикладах героїчної боротьби українського народу за самовизначення і творення власної держави, ідеалів свободи, соборності та державності. Під час зміни діти будуть залучені до різноманітних програм інноваційного освітнього та культурно-мистецького центрів, дитячих студій спортивно-туристичного спрямування, фестивалів, конкурсів тощо.

Основними завданнями програми зміни є історична ретроспектива боротьби українського народу за свою незалежність та волю, свобода як основна особистісна та державна цінність, визвольні змагання українського народу в минулому та сьогоденні.

На виконання завдань будуть проведенітематичні заходи з нагоди 100-ліття з дня прийняття IV Універсалу Української Центральної Ради (1918 р.), урок мужності й гідності під девізом «Від проголошення Незалежності до нової України»; Що? Де? Коли?; вікторина; брейн-рингна тему: «Видатні українці в боротьбі за незалежну Україну».

Також відбудуться тематичні заходи,присвячені Міжнародному Дню рідної мови (QR-квест, конкурс плакатів «Мій родовід» (родиннедерево), вікторина «Стежками рідної мови») таДню народження Тараса Шевченка (пізнавально-розважальна програма «Крок вперед», конкурс мультиплікації, інтелектуальна гра «Ерудит»,літературний вечір).

Головними подіями зміни стануть круглий стіл «Пам’яті Небесної Сотні», дискусійний клуб патріотичного спрямування «Свобода як основна особистісна та державна цінність» та Фестиваль патріотичної пісні.

Діти відвідають історичні місця та вшанують пам’ять героїв Небесної Сотні.