Державне управління справами

Конфлікт у Залі офіційних делегацій вирішить спеціальна комісія, – Сергій Березенко

 
Після звернення скорочених працівників Залу офіційних делегацій до Президента України створено спеціальну комісію, яка повинна розібратись у ситуації, що склалася на підприємстві. Про це заявив Керівник Державного управління справами Сергій Березенко. 

«Я підписав відповідне розпорядження, і сьогодні комісія приступила до роботи. Комісія з питань вивчення діяльності Державного підприємства «Зал офіційних делегацій» протягом десяти днів повинна розібратись у фактах можливих порушень закону, наведених у зверненні працівників підприємства. Також за цей період має бути вирішено питання щодо можливості працевлаштування співробітників, які через скорочення штату опинилися в складному становищі», – заявив Березенко. 

Нагадаємо, що в лютому частиною працівників Залу офіційних делегацій, яких було скорочено через зниження пасажиропотоку і, відповідно, прибутковості підприємства, розпочато страйк. 13 березня колектив ЗОД звернувся до Президента України з проханням вивчити ситуацію, що склалася на підприємстві. 

15 березня Президент України Петро Порошенко перед вильотом до Берліна на зустрічі зі страйкарями наголосив, що скорочення чисельності працівників є економічно виправданим і відбувається на всіх державних підприємствах і в державних органах, зокрема й в Адміністрації Президента України. 

«Ми розуміємо проблеми страйкарів, щодня з ними ведуться переговори. Результатом роботи комісії має стати угода про вирішення трудового спору. Але через об’єктивні економічні причини має бути скорочено не менш як 25% співробітників. Граничну чисельність працівників (не більш як 136 осіб) буде погоджено з представниками трудового колективу, а також визначено посади, які підлягають скороченню. Сподіваюсь, що керівництво ЗОД і страйкарі знайдуть спільну мову задля ефективної роботи підприємства. А ті судові позови, які було відкрито за час конфлікту, закінчаться мировими угодами», – повідомив Сергій Березенко.