Державне управління справами

Діти України за мир та безпеку

20 грудня в Міжнародному дитячому центрі «Артек» відбулась акція «Артек – територія миру» в рамках Національного форуму юних миротворців «Діти України за мир та безпеку».

На свято завітали Кулеба М. М. – Уповноважений Президента України з прав дитини, Борзов С. С. – заступник Керівника Державного управління справами, Колбаса Р. С. – директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення, Порохняк-Гановська Л. А. – Голова Національної ради жінок України, Посол миру, а також Вєтров І. Г. – проректор з навчально-методичної роботи гуманітарних факультетів Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

У рамках форуму пройшла вже традиційна скаутська акція з передачі Світла Миру з Віфлеєму до дитячого центру «Артек». Також пластуни передали Вогонь Миру Уповноваженому Президента України з прав дитини Миколі Кулебі та заступнику Керівника Державного управління справами Сергію Борзову.

Артеківці передали Голові Національної ради жінок України, Послу миру Людмилі Порохняк-Гановській звернення до Ради Безпеки ООН щодо прийняття резолюції «Діти. Мир. Безпека».

«Уперше діти звертаються в Раду Безпеки ООН щодо ситуації, яка складається не тільки в Україні, а й в цілому світі. Діти не мають страждати від війни, дитинство повинно бути щасливим», – зазначила пані Людмила.

 «Артек» – це не просто відпочинок дітей. Це насамперед освітній та інноваційний центр, де артеківці стають свідомими громадянами, де стираються кордони між Заходом та Сходом, де кожний розуміє, що світ – для добра, і кожному під силу його створити», – зазначив Сергій Борзов.

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола  Кулеба вручив ДПУ «МДЦ «Артек» сертифікат за миротворчу діяльність.

Форум юних миротворців «Діти України за мир та безпеку» відбувся в рамках проекту «Війна і мир: участь дітей у миротворчості» за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина разом з Посольством Федеративної Республіки Німеччина в Україні.