Державне управління справами

ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» відкрило безкоштовну станцію заправки електромобілів

 

ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» (ГДІП), що перебуває в управлінні Державного управління справами, першим з-поміж державних установ Києва встановило заправку для електромобілів.

Зарядка є універсальною для електромобілів усіх марок. До зарядної станції підведено заземлений кабель потужністю до 22 кВт/год та силою струму 32 А. Тривалість заряджання електрокара залежить від його марки і моделі. Так, електрокару Tesla Model S достатньо години, щоб забезпечити собі подальший пробіг на 150–200 кілометрів. В інших електромобілів потужність зарядного пристрою менша, наприклад Nissan Leaf може заряджатись тільки в режимі 6,6 кВт/год від змінного струму, тому цей процес буде тривалішим.

Станція функціонує на території структурного підрозділу ГДІП – дирекції «Автоцентр» за адресою: м. Київ, вул. Героїв Космосу, 8б. Керівництво ГДІП уже давно планувало відкрити станцію електропідзарядки для автомобілів, адже переконане, що за таким транспортом майбутнє. Послуга з електрозарядки автомобілів надається безкоштовно.