Державне управління справами

До МДЦ «Артек» завітали представники Турецького Агентства зі співробітництва та координації при Раді Міністрів Турецької Республіки

29 березня до Міжнародного дитячого центру«Артек» завітав координатор програми ТІКА в Україні Хаджи Байрам Болат. 

За підтримки Турецького агентства зі співробітництва та координації при Раді Міністрів Турецької Республіки (ТİКА) у рамках проектуміжнародної технічної допомоги «Здійснення внеску в інфраструктуру освіти в Україні» вМіжнародному дитячому центрі «Артек» вжито заходів з покращення матеріально-технічної бази.

За допомогою ТІКА умови проживання, навчання та оздоровлення для дітей значно поліпшилися, оскільки в житлових приміщеннях вікна замінено на сучасні металопластикові з енергоефективними склопакетами, закуплено обладнання для Інноваційного освітнього центру Міжнародного дитячого центру «Артек».

Гості ознайомилися з умовами проживання дітей, відвідали біологічні лабораторії, інтерактивні навчальні заняття з робототехніки, інформатики, астрономії тощо. Діти були в захваті від навчання в новому форматі, адже сучасні технології більше приваблюють та заохочують нове покоління. 

«Діяльність Інноваційного освітнього центру спрямована на запровадження нових методів ітехнологій в навчанні. Головний акцент зробленона розвитку в дітей освітніх навичок, формуваннівсебічно розвиненої особистості, можливості застосування знань на практиці. За допомогою нового обладнання ефективно провадитиметьсяосвітньо-експериментальна діяльність центру та запроваджуватимуться нові напрями роботи з дітьми. Заняття з робототехніки, астрономії, інформатики, а також проведення дослідів та експериментів у лабораторіях дуже подобаються юним артеківцям, а сучасне обладнання робить навчання доступним для кожної дитини. Саме такі освітні підходи та технології можуть у майбутньому подарувати нам нове покоління інженерів, конструкторів, дизайнерів, науковців, технологів тощо», – розповідає директор Інноваційного освітнього центру Тетяна Ковальчук. 

Також було обговорено подальші перспективи співпраці та презентовано програму комплексного розвитку дитячого центру «Артек» у 2018 році. Генеральний директор ДПУ МДЦ «Артек» Сергій Капустін висловив щирі слова подяки координатору програми ТІКА в Україні за підтримку дитячого центру «Артек» і вручив пам’ятні подарунки від артеківців.