Державне управління справами

Державне управління справами провело підсумкову нараду з керівниками підприємств, установ і організацій, що перебувають в його управлінні

18 грудня відбулася нарада керівництва Державного управління справами з керівниками підприємств, установ та організацій, що перебувають в управлінні Державного управління справами, та господарського товариства, повноваження з управління корпоративними правами держави якого передані Державному управлінню справами. На нараді було підбито підсумки фінансово-господарської діяльності за 9 місяців 2015 року, а також розглянуто показники, які очікуються до кінця року.

Керівникам підприємств, установ та організацій, що перебувають в управлінні Державного управління справами, рекомендовано в наступному році зосередити свою увагу на:

  • стабілізації фінансового стану підприємств, підвищенні конкурентоспроможності продукції, послуг, товарів як на внутрішньому, так і зовнішньому ринках;
  • забезпеченні виконання затверджених показників фінансових планів.

На сьогодні в управлінні Державного управління справами перебувають 54 підприємства, установи та організації, 34 з них – юридичні особи, статути яких передбачають комерційну діяльність, 20 – бюджетні установи.

За підсумками фінансово-господарської діяльності за 9 місяців 2015 року підприємствами Державного управління справами досягнуто приросту за всіма основними фінансовими показниками.

Графік 1
 

Так, показник чистого доходу від реалізації продукції, товарів, робіт і послуг за 9 місяців 2015 року перевиконано на 15,9 %, у результаті чого підприємствами та господарським товариством отримано доходу більше запланованого на 95,84 млн гривень.

Порівняно з аналогічним періодом 2014 року в цілому за основними видами діяльності доходи підприємств та господарського товариства збільшилися майже на 251,0 млн гривень.

Виконання та перевиконання плану з чистого доходу від реалізації продукції, товарів, робіт і послуг забезпечили:

1. ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод».

2. ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв».

3. Будівельне управління Державного управління справами.

4. ДП «Готель «Україна».

5. ДП «Будівельно-монтажне управління Державного управління справами».

6. ДП «Санаторій «Моршинський».

7. ДП «Чайка».

8. ПрАТ «Готель «Дніпро».

Загальний чистий прибуток за 9 місяців 2015 року підприємствами та господарським товариством отримано в сумі 9,2 млн гривень, що становило 87,8 % від запланованого (10,4 млн гривень). Це найкращий результат за останні роки.

Загальний очікуваний чистий прибуток становитиме  27,42 млн гривень, що більше за плановий показник на 6,62 млн гривень. За 2014 рік отримано чистий збиток у сумі 6,82 млн гривень.

Графік 2
 

За 9 місяців 2015 року до бюджетів усіх рівнів і державних цільових фондів підприємствами та господарським товариством було нараховано до сплати поточних податків та обов’язкових платежів на суму 423,31 млн гривень (плановий показник – 359,73 млн гривень).

Підбиваючи підсумки, тимчасово виконуючий обов’язки Керівника Державного управління справами Сергій Борзов зазначив, що, незважаючи на складний час, підприємствам, які перебувають в управлінні Державного управлінні справами, вдалося в повному обсязі виконати функції та завдання із забезпечення діяльності Президента України та інших вищих посадових осіб держави.