Державне управління справами

Державне управління справами провело конкурс на заміщення вакантної посади генерального директора Національного культурного центру України у м. Москві

29 липня 2015 року Державне управління справами відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2008 року № 777 «Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки» оголосило конкурсний відбір на заміщення вакантної посади генерального директора Національного культурного центру України у м. Москві (119019, Російська Федерація, м. Москва, вул. Арбат, 9, будівля 1).

Загальні вимоги до претендентів на посаду були: громадянство України, повна вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра або спеціаліста, стаж роботи на керівних посадах – не менше п’яти років. Кваліфікаційні вимоги до посади: вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра або спеціаліста, стаж роботи за фахом на керівних посадах не менше трьох років або стаж роботи на керівних посадах в інших сферах управління не менше п’яти років.

4 листопада 2015 року комісія заслухала на закритому засіданні конкурсні пропозиції учасників. За згодою учасників конкурсного відбору під час заслуховування конкурсних пропозицій були присутні представники засобів масової інформації.

За результатом конкурсу комісія прийняла рішення про відхилення всіх пропозицій учасників.

Для довідки. Культурний центр України в м. Москві створено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 травня 1993 року № 350.  Завдання центру – зміцнення міжнародного авторитету України, пропаганда української культури та духовності, ознайомлення зарубіжної громадськості з історією і культурою, внутрішньою та зовнішньою політикою України, підтримка українських організацій у Російській Федерації.

У Центрі працюють курси української мови, магазин «Українська книга» та бібліотека імені Богдана Ступки, в якій представлено книги з історії України, українського мовознавства, літературознавства, мистецтвознавства, етнографії, філософії, політології, художня література тощо.

Щорічно в бібліотеці проводиться близько 60 книжкових і книжково-документальних виставок, присвячених державним святам України, ювілейним датам видатних українців. Також у Національному культурному центрі України у м. Москві працює українська недільна школа імені Павла Поповича, навчальна програма якої передбачає вивчення української мови та літератури, народних звичаїв та обрядів, історії України, української музичної культури, малювання та українського народного танцю.