Державне управління справами

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО «НАЦІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДІЛОВОГО ТА КУЛЬТУРНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА «УКРАЇНСЬКИЙ ДІМ»

Посада / ПІБ: 
Директор Вієру Ольга Пилипівна
Адреса: 
вул. Хрещатик, 2, м. Київ, 01001
Телефон: 
+38 (044) 278-34-36, +38 (044) 278-33-86
Електронна пошта: 
office@uadim.in.ua

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО «НАЦІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДІЛОВОГО ТА КУЛЬТУРНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА «УКРАЇНСЬКИЙ ДІМ» засноване з метою сприяння реалізації державної політики в галузях освіти та культури, пропаганди потужного науково-економічного, інтелектуального та творчого потенціалу України, сприяння духовному, творчому відродженню її народу.

Основні види діяльності – організація та проведення різноманітних заходів культурно-мистецького та ділового спрямування – презентацій, художніх та тематичних виставок, фестивалів, концертів, музичних і театральних подій, освітніх заходів, семінарів, лекцій, майстер-класів, державних та міжнародних заходів, конгресів, бізнес-форумів.

Основними завданнями є:

презентація сучасного українського продукту, досягнень, прогресивних ідей та ініціатив;

об’єднання лідерів культурних, креативних, інших галузей, синергія та концентрація творчого потенціалу;

формування сприятливого середовища для нетворкінгу, динамічного розвитку та побудови продуктивного партнерства;

підкреслення цінності, самодостатності, спроможності та конкурентоспроможності української культури.

Указом Президента України від 08 лютого 2010 року № 142 «Про надання Центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» статусу національного» підприємству надано статус національного.

Відповідно до наказу Міністерства культури та інформаційної політики України від 21 квітня 2021 року № 287 «Про занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України» Український дім як об’єкт культурної спадщини внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення у м. Києві.