Державне управління справами

Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв презентувала Україну на 26-му благодійному ярмарку

У Національному спортивному комплексі «Олімпійський» відбувся 26-й благодійний різдвяний ярмарок під патронатом Міжнародного жіночого клубу Києва, метою якого є збір коштів для допомоги дітям, жінкам, людям з особливими потребами та особам літнього віку. Це своєрідний жест солідарності та підтримки українців.

На цьогорічному ярмарку свої стенди презентували 42 посольства іноземних держав, а Україну традиційно представила Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв.

Від імені посольського корпусу учасників і гостей ярмарку тепло привітала Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф. Голова Міжнародного жіночого клубу Валері Стулікова подякувала генеральним спонсорам і партнерам і ГДІП за підтримку в проведенні заходу, запросила присутніх Надзвичайних і Повноважних Послів до церемонії офіційного відкриття заходу – розрізання стрічки та параду прапорів.

На ярмарку було представлено петриківський розпис, поліграфічну продукцію українських авторів, м’які іграшки, національні страви. Гостей частували швейцарськими сирами та кавою, східним пловом і солодощами, британським різдвяним пудингом, бельгійським шоколадом і вафлями.

Ярмарок отримує дедалі більшу популярність у населення – цього разу на ньому побували приблизно 10 тисяч відвідувачів.

Протягом дня на сцені в олімпійському дворику виступали артисти з пісенними і танцювальними номерами, які відображають самобутність культур країн-учасниць ярмарку.

Для найменших відвідувачів працювала дитяча кімната.