Державне управління справами

В Українському домі склали присягу 72 добровольці Корпусу Миру США

30 листопада в приміщенні Державного підприємства «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» урочисто привели до присяги 72 нових добровольців Корпусу Миру США. Участь у церемонії взяли Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей. А також Головний виконавчий директор Корпусу Миру Шіла Кроулі та Директор Корпусу Миру США в Україні Денні Робертсон.

Нові добровольці склали присягу служити зміцненню поваги та дружби між людьми різних національностей та культур, працюючи пліч-о-пліч з українськими колегами в українських громадах. З 1992 року це вже п’ятдесят друга група добровольців. Урочиста церемонія ознаменувала завершення мовної, технічної та крос-культурної підготовчої програми, яку майбутні добровольці пройшли в містечках і селах Житомирської області.

Корпус Миру США в Україні було засновано в травні 1992 року відповідно до двосторонньої Угоди, підписаної Президентом України Леонідом Кравчуком та Президентом США Джорджем Бушем-старшим. З 1992 року більше трьох тисяч добровольців Корпусу Миру працювали в українських громадах. Програма пропонує розвиток практичної англійської мови, посилення навичок організаційного розвитку, управління та роботи з молоддю згідно з реформами, що здійснюються українським урядом задля більш широкої інтеграції до світової спільноти. Волонтерські проекти в українських громадах охоплюють громадянську освіту, заохочення здорового способу життя, профілактику ВІЛ, лідерські тренінги для молоді, семінари з розвитку громад, створення бібліотек і ресурсних центрів, зміцнення спроможності громадських організацій. Корпус Миру фінансується за рахунок коштів американських платників податків. Організація сприяє зміцненню миру і дружби між людьми різних національностей та культур. Протягом п’ятьох десятиліть Корпус Миру працює в понад 120 країнах.