Державне управління справами

В Міжнародному дитячому центрі «Артек» розпочалася ІІ тематична зміна «Соціальний екологічний проект «ЕКО-варта»

16 березня у Міжнародному дитячому центрі «Артек» розпочалася ІІ тематична зміна «Соціальний екологічний проект «ЕКО-варта», учасниками якої стали понад 850 дітей з усієї України.

«Наша планета – наш єдиний дім! Як жити в цьому домі, якщо ми рухаємося в напрямі екологічної катастрофи?» – ці питання будуть розглядати учасники зміни.

Соціальний екологічний проект «ЕКО-варта» спрямований на формування в дітей відповідального ставлення до природи рідного краю, виховання екологічної культури та культури енергоспоживання, розвитку  комунікативних, творчих здібностей і вміння відстоювати свою думку.

Усі етапи соціального проектування в комплексі мають на меті забезпечити успішність роботи з екологічного виховання.

Упродовж тематичної зміни діти зможуть познайомитися з різноманітними енергозаощаджуючими проектами, взяти участь у дослідницьких лабораторіях щодо оптимізації використання ресурсів, проведенні еко-акцій та створенні авторських екологічних проектів. Це стане одним з підсумків зміни і буде спрямовано на консолідацію волонтерів задля реалізації еко-ідей в містах і селах України.

В Артеку відбудуться акції «Вчимось віршами» до Всесвітнього дня поезії та Міжнародного дня дитячої книги; освітньо-просвітницькі та культурно-мистецькі заходи, присвячені Всесвітньому дню Землі, Міжнародному дню лялькарства, Міжнародному дню театру, Міжнародному дню лісів, Міжнародному дню птахів і Всесвітньому дню водних ресурсів; конкурс проектування дизайну «Територія творчості інтер’єрного простору Артека», круглий стіл «Збережемо природу Землі разом» та багато іншого.