Державне управління справами

В Артеку провели навчальну пожежну евакуацію

Останніми роками в Україні почастішали випадки пожеж, що забирають життя людей. Найбільш трагічними є пожежі, що сталися в таборі «Вікторія» та Одеському технікумі. Чи можливо було зменшити кількість жертв пожеж, якби кожен знав, як поводитися та що потрібно робити? Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій переконані, що так. У цьому їх підтримує й адміністрація Міжнародного дитячого центру «Артек», яка щорічно проводить навчальну пожежну евакуацію, запрошуючи фахівців служби порятунку.

 

Сценарій стандартний: пожежна сигналізація сповістила всіх про необхідність евакуації з будівлі, після чого працівники табору оперативно та згуртовано вивели артеківців на вулицю.

 

Фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели для всіх інструктаж та розповіли про порядок дій у разі виникнення пожежі. Рятувальники наголосили, що при загорянні, особливо в місцях масового перебування людей, не можна піддаватися паніці, необхідно зберігати спокій та намагатися залишити приміщення.

 

Також артеківці приміряли спеціальний захисний одяг рятувальника та попрацювали над набуттям практичних навичок: вчилися гасити умовні пожежі за допомогою вогнегасника та гідранта.

 

Джерело: artek.ua