Державне управління справами

Артек розпочав І зміну 2019 року – «Ти потрібен Україні!»

 

У 2019 році Міжнародний дитячий центр «Артек» розпочав свою активну діяльність, адже в планах – оздоровити понад 11 тисяч дітей з усієї України, які матимуть змогу відвідати 13 тематичних змін національно-патріотичного спрямування, насичених цікавими дослідницькими та пізнавально-розважальними програмами. На них чекає Фестиваль нової освіти і науки «Академмістечко Артек», Міжнародний дитячий фестиваль «Змінимо світ на краще!», Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості «Наша земля – Україна» та Зміна олімпійської слави Артеку «Старти юніорів».

У 2019 році артеківці зможуть побувати на робототехніці, дізнатися, як працює цей механізм, а також спробувати запрограмувати справжнього робота. В Інноваційному освітньому центрі діти будуть навчатися в планшетному та комп’ютерному класах, братимуть участь в інтегрованих спецкурсах, попрацюють у хімічній, фізичній та біологічній лабораторіях з використанням мікроскопів. У Культурно-мистецькому центрі дітям допоможуть розкрити та вдосконалити свої творчі здібності в різних мистецьких студіях.

28 лютого 2019 року Артек відчинив двері юним патріотам України, які підпишуть Універсал Єдності та оберуть Артеківську мерію як орган самоврядування, проведуть незабутні дні, що назавжди закарбуються в їх пам’яті, на тематичній зміні «Ти потрібен Україні!». До Артеку приїхало близько 600 дітей з усіх регіонів України. Зміна триватиме з 28 лютого по 20 березня 2019 року.

Метою зміни є формування ціннісних орієнтирів і громадянської свідомості на прикладах героїчної боротьби українського народу за самовизначення та творення власної держави, ідеалів свободи, соборності та державності. Під час зміни діти будуть залучені до різноманітних програм Інноваційного освітнього та Культурно-мистецького центрів, дитячих студій спортивно-туристичного та розвиваючого спрямування, фестивалів, конкурсів тощо.

Ключовою темою зміни стане історична ретроспектива боротьби українського народу за свою незалежність та волю, свобода як основна особистісна та державна цінність, визвольні змагання українського народу в минулому та сьогоденні. Діти відвідають історичні місця і вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Головними подіями зміни стануть: тематичні заходи, присвячені Революції Гідності, увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні, Дню українського добровольця; інтелектуальна вікторина «Я люблю Україну» та пізнавальна програма «Ти потрібен Україні».

Артеківці візьмуть активну участь у пісенному конкурсі до 70-річчя від дня народження Володимира Івасюка, а також у Святковому концерті та виготовленні листівки «Рідній моїй» з нагоди Міжнародного дня жінок.

Традиційно в Артеку відбудеться конкурс для старшокласників з отримання гранту на навчання в Державний вищий навчальний заклад «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди». Також до дня народження Великого Кобзаря буде проведено творчий конкурс «Ілюстрації до творчості художника Тараса Шевченка» та «Копії творів Шевченка як художника», літературні вечори та брейн-ринг.

Артеківців чекають творчі заняття-подорожі, робочі майстерні, воркшопи та майстер-класи від Культурно-мистецького центру: вироби в техніці квілінг, імітація малярства на склі, розробка та виготовлення об’ємних макетів, 3D аплікація з картону, айріс-фолдинг як різновид аплікації, виконання сувенірних графічних мініатюр і розпис на тканині «Я люблю Україну».

Крім того будуть шоу талантів, танцювальні батли, шоу-програма «Вгадай мелодію», конкурс синхронного інсценування пісні, концерти, дискотеки, мультфільми, кіно, ігротека та ще багато-багато цікавого.

Артек – це чудова Країна Дитинства!