Державне управління справами

Академмістечко «Артек»

З 15 квітня по 05 травня на ДПУ Міжнародний дитячий центр «Артек» триває ІІІ тематична зміна «Академмістечко «Артек», учасниками якої стали близько тисячі дітей з усіх областей України. Ця зміна об’єднала в унікальному ігровому просторі освіту, науку та креативність.

Під час зміни проходять зустрічі дітей з науковцями та письменниками, відбуваються інтелектуальні ігри та змагання, освітні проекти та креативні квести, цікаві експерименти та досліди, а також кожного дня в Інноваційному освітньому центрі проходять авторські спецкурси та інтерактивні заняття для різних вікових категорій.

Головні заходи зміни: науково-пошукова гра «Пам’ятками ЮНЕСКО» (18 квітня); освітній квест «Modern educftion» (19 та 22 квітня); еко-челендж до Дня Землі (22 квітня); зустріч із сучасною українською дитячою письменницею Тетяною Стус, представниками Українського інституту національної пам’яті, майстер-клас гри на бандурі та концерт від учасниці шоу-програм «Голос країни» та «Х-фактор» Марини Круть (23 квітня);  музично-театральна постановка «Хресна дорога», презентація спецкурсу «Музикотерапія» (24 квітня); фольклорний фестиваль, шоу мильних бульбашок, освітній проект «Ніч науки та освіти в ІОЦ» (25 квітня);  дискусійний клуб «Чорнобиль не має минулого» (26 квітня); освітній квест «У пошуках Великодньої писанки» (28 квітня);  науково-кулінарний фестиваль «S.M.A.K.» та кріо-шоу з рідким азотом (29 квітня); інтелектуальні ігри «Ерудит», «Вундеркінд», «Розумник», «Що? Де? Коли», історичні дебати «Українська держава П. Скоропадського: здобутки і прорахунки» (30 квітня); змагання з робототехніки «Робофест», інтелектуальна гра «На крок вперед» (1 травня); науково-освітній проект «Освітня лабораторія: НУШ очима дітей» (1–3 травня).