Державне управління справами

«Книжковий арсенал» отримав нагороду Лондонського книжкового ярмарку

Міжнародний книжковий фестиваль «Книжковий арсенал» отримав нагороду  Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards 2019 у номінації «Літературний фестиваль».

За словами журі конкурсу, вразила мультидисциплінарність фестивалю: коли взаємодіють різні види мистецтв і перетинаються фахові середовища, але книга залишається в центрі уваги.

«Ця перемога – це передовсім визнання команди Мистецького арсеналу, де кожен підрозділ вкладає масу сил у те, аби «Книжковий арсенал» був справді тим прекрасним фестивалем, що поєднує мистецтва та не випускає книгу з фокусу уваги», – після отримання нагороди сказала генеральний директор  Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» Олеся Островська-Люта. «Я неймовірно пишаюся командою, фестивалем і дотичністю до цього прекрасного проекту. А також дякую тим, хто вдихнув життя в «Книжковий арсенал», – Ользі Жук і Юлії Лесечко, його першим натхненницям і організаторкам».

Церемонія нагородження відбулася 12 березня 2019 року у виставковому центрі «Олімпія» в Лондоні.

International Publishing Industry Excellence Awards – це міжнародна премія, заснована Лондонським книжковим ярмарком і Британською асоціацією видавців, що має на меті демонструвати світові досягнення та інновації видавничої справи. Номінацію «Літературний фестиваль» року започатковано у 2016 році.

У номінації «Літературний фестиваль», окрім «Книжкового арсеналу», за нагороду змагалися ще два учасники – Міжнародний літературний фестиваль в Утрехті (Нідерланди) та Міжнародний літературний фестиваль у Макасарі (Індонезія). У попередніх роках перемогу здобували фестивалі з Бразилії, Індії та Малайзії.

«Книжковий арсенал» – щорічний міжнародний книжковий фестиваль, заснований 2011 року  Національним культурно-мистецьким та музейним комплексом «Мистецький арсенал». Урамках фестивалю письменники з України та світу, а також видавництва, дизайнери, ілюстратори та художники презентують свої роботи.